Meertens Instituut
 


English | MAND atlaskartografie | SAND data | GTRP transcripties

Kartografie: applicaties

ook Kartografie: Kloeke | typologie | belang | historisch | verwijzingen

Neem contact met ons op over de volgende beschikbare applicaties:

Kloeketabel
De gratis en gebruiksvriendelijke Kloeketabel-applicatie genereert interactieve kaarten in HTML op basis van Kloeke-codes (→ Kloeke), plaatsnamen en postcodes. De kartering betreft verspreiding, frequentie en schatting. De applicatie omvat ruim 5.500 plaatsnamen in Nederland en Vlaanderen en enkele daarbuiten. Symbolen en basiskaarten laten zich eenvoudig vervangen door een eigen keuze. Ook de geografische basis is vervangbaar.

Lees meer in nieuw venster:
aanvragen
handleiding html
handleiding pdf
over symbolen
naar download pagina

Web
De Javascript-applicatie zoals te vinden via → GTRP-transcripties zal worden meegenomen in de aanstaande tweede release van de GTRP-transcripties op → CD-ROM.
Een web-applicatie met gebruik van onder meer "Scalable Vector Graphics" is in ontwikkeling.


transcripties (dit venster)
werkwijze JS
naar Adobe® SVG
carto.net over SVG
MapInfo
De Meertens Mapper-applicatie maakt gebruik van MapInfo ® en FileMaker Pro ®. De applicatie is beschikbaar voor gebruikers van deze programma's. De Kloeketabel en de basiskaarten zijn ook los beschikbaar in mid/mif-formaat voor gebruik in eigen GIS-software.


aanvragen
naar MapInfo®
over symbolen
Wattel
De Wattel-applicatie berekent vlakken vanuit verspreiding en intensiteit van de gegevens. Ontwikkeld door dr. E. Wattel van de Vrije Universiteit. Het programma vraagt om enige computer-ervaring. De kaart wordt opgebouwd als EPS-bestand. Bovengenoemde Kloeketabel-applicatie rekent uw data reeds om naar het hier benodigde invoer-formaat.


aanvragen
toelichting (engels)
over dr Wattel